Na Facebooku spletne strani Dominvrt.si smo v sodelovanju s podjetjem Plami, d. o. o. Ljubljana, bralke in bralce povabili, da nam pišejo in dobijo možnost brezplačnega servisa oljnega gorilnika na oljni peči. Tako je serviser obiskal gospo Marto, ki bo preostanek kurilne sezone lahko mirna, da bo njena kurjava delovala brezhibno. Poleg tega ji je profesionalen servis omogočil večji izkoristek kotla, kar pomeni večje prihranke. V videu poglejte, kaj vse zajema servis oljnega gorilnika in zakaj ga je treba opraviti vsako leto.Marta Jamnik redno servisira centralno peč in se poleg tega zaveda, da delovanju oljnega gorilnika škoduje morebiten prah v kurilnici, zato jo skrbno čisti. Pa vendar je bil kljub temu servis oljnega gorilnika nujno potreben. Serviser Bogdan Zupančič je takoj, ko je snel pokrov oljnega gorilnika, ugotovil, da se je nabralo veliko prahu. Temu se s še tako skrbnim čiščenjem ni mogoče izogniti, saj tako kot Marta v kurilnici marsikdo suši perilo. Tekstilna vlakna, ki jih je zaradi sušenja in likanja veliko, se naberejo na oljnem gorilniku in zmanjšujejo učinkovitost delovanja oljnega gorilnika. Poleg čiščenja oljnega gorilnika, pa je bila pri naši bralki nujno potrebna še zamenjava glavnega filtra in razpršilne šobe.


Servis gorilnika na oljni peči - 9

 

Serviser največ časa posveti temeljitemu čiščenju vseh delov oljnega gorilnika. (Foto: Dani Arčon)

  

Kaj vse zajema servis oljnega gorilnika na oljni peči

External link opens in new tab or windowServis gorilnika na oljni peči - 8External link opens in new tab or window

Za pravilno delovanje kurjave je treba vsako leto opraviti servis oljnega ali plinskega gorilnika, kar zagotavlja boljše in čistejše izgorevanje. Serviser bo to zagotovil z menjavo glavnega filtra v oljnem lončku, z menjavo razpršilne šobe in menjavo oziroma čiščenjem filtra v oljni črpalki. Večji del servisa bo namenjen temeljitemu čiščenju prahu na oljnem ali plinskem gorilniku. Tega se bo serviser lotil s sesalcem, s katerim bo temeljito očistil vse nečistoče. Zupančič opozarja tudi na redno čiščenje usedlin v cisterni za kurilno olje. Pravi, da jo je treba očistiti vsakih od pet do sedem let, saj se zaradi usedlin na filtrih oljnega gorilnika umazanija pojavi pogosteje. Popravilo ali Servis Oljnega Gorilnika, Plinske Peči - External link opens in new tab or window031 63 63 98

                                                                                                                                                 


Po pregledu centralne, temeljitem čiščenju in menjavi dotrajanih delov oljnega gorilnika, serviser na njihove najboljše vrednosti nastavi in z meritvami preveri še dimne pline. Z meritvami tudi ugotovi, kolikšen je izkoristek kotla, pri čemer boste nemudoma videli, koliko prihranka boste imeli zaradi servisa oljnega gorilca.


Pregled s kamero


Jamnikova, ki je prejela brezplačen servis oljnega gorilnika, je tokrat dobila še nekoliko drugačen pogled na svoj dom. Serviser ji je s pomočjo termovizijske kamere pokazal, kako so izolirane njene cevi in oljna peč. Tako sta ugotovila tudi, kje ima največje toplotne izgube. Tako bo pred morebitno prenovo doma točno vedela, česa se lotiti najprej, da bo privarčevala pri položnici za ogrevanje.


Pozorno preberite svojo zavarovalno polico


"Nekatere zavarovalnice nudijo kritje tudi za primer nedelovanja centralne kurjave. To pomeni, da v primeru odpovedi oljnega gorilnika, puščanja vode iz centralne kurjave ter nedelovanja iz različnih drugih vzrokov lahko stroške popravila krije zavarovalnica,“ pojasni sogovornik iz podjetja, kjer se poleg servisiranja, prodaje in montaže oljnih gorilnikov, plinskih peči, regulacij za centralno kurjavo in klimatskih naprav ukvarjajo še s hitrim hišnim servisom.


Zavarovalnice med seboj nudijo različno jamstvo. Nekatere nudijo kritje ene ure dela in potnih stroškov, spet druge krijejo kar dve uri in pol dela, povrnitev potnih stroškov in določeno kritje potrošnega materiala, zato svojo polico pozorno preberite. "Domska asistenca je za vse dobra predvsem zato, ker jo opravljamo 24 ur na dan, 365 dni na leto. Tako imajo stranke vedno omogočen dostop do serviserja,“ še pove Bogdan.

External link opens in new tab or window

Servis gorilnika

Po pregledu centralne, temeljitem čiščenju in menjavi dotrajanih delov oljnega gorilnika, serviser na njihove najboljše vrednosti nastavi in z meritvami preveri še dimne pline. (Foto: Dani Arčon)


Popravilo ali Servis Oljnega Gorilnika, Plinske Peči - External link opens in new tab or window031 63 63 98


Članek objavljen na portalu dominvrt.si.