Nudimo vam kvalitetno popravilo ali servis vseh vrst gorilnikov, peči in regulacij. Opravljamo tudi meritve izkoristka kotla.
OGLEJTE SI NAŠ SERVIS OLJNEGA GORILNIKA


Kaj je pri servisu gorilnikov najpomembnejše?

Zagotovo je najpomembnejše temeljito čiščenje in servis oljnega ali plinskega gorilnika, ki ga je treba opraviti enkrat na leto, najbolje takoj po kurilni sezoni, lahko pa tudi zdaj, pred njo. Pravilno vzdrževan gorilnik na oljnih in plinskih kotlih zagotavlja brezhibno delovanje, kar pomeni čisto izgorevanje, rezultat pa so manjša poraba goriva, manjša količina nesnag, ki se med delovanjem nabirajo na stenah kotla in daljša življenjska doba gorilnika. Tako so lahko izpolnjeni pogoji, v katerih bo delovanje oljnega ali plinskega gorilnika kar najboljše. Poleg tega s čistim izgorevanjem zagotovimo, da sta vsebnosti ogljikovega monoksida in ogljikovega dioksida v mejah dovoljenega, izstopna temperatura dimnih plinov pa ne presega 170 stopinj Celzija.Treba je tudi vedeti, da se dobri izkoristki izgorevanja, dobijo pri srednje in visoko cenovnih kotlih. Manj dimnih plinov in njihova nižja temperatura pa pomeni tudi manjše onesnaževanje ozračja.

 

Kaj natančno je treba narediti na gorilniku pred novo kurilno sezono?


Gorilec je treba dobro očistiti prahu, kar naredimo s posebnim sesalcem. Potem pa je treba pri oljnem gorilniku zamenjati razpršilno šobo, pregledati vžigalne elektrode, očistiti filter v oljni črpalki, zamenjati filter v glavnem oljnem lončku in na koncu v dimniku izvesti meritev izkoristka kotla. Plinski gorilnik je treba ravno tako dobro očistiti nečistoč, pregledati vžigalno in ionizacijsko elektrodo, preveriti primarni in sekundarni tlak plina, s posebnim detektorjem preveriti tesnost plina, pregledati prehodnost dimnika in prezračevalnih kanalov ter prezračevanje prostora v katerem je plinski kotel. Na koncu pa seveda izmeriti vrednosti posameznih plinov v dimniku in jih nastaviti na najboljše vrednosti.

 

Ali pregledate tudi regulacijo ogrevalnega sistema?


Pri sistemih, ki imajo dodatno regulacijo pregledamo tudi to. Preveriti je treba časovne nastavitve in nastavitve vklopov, ogrevalne krivulje in temperaturne vrednosti. Dobra regulacija, ki deluje po principu zunanjega tipala in je ustrezno nastavljena, lahko v določenih primerih zagotovi tudi do 30 odstotkov manjšo porabo energenta.


Zahvaljujemo se Vam za povpraševanje.

Za vsa naročila izdelkov, servisa in ostala vprašanja smo vam na voljo na tel. External link opens in new tab or window031 636 398 naročilo pa nam lahko pošljete tudi preko spodnjega kontaktnega obrazca. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.


Naročnik: *

(Ime in priimek)
 
Storitev se izvede pri: *
(npr. ime in priimek lastnika, najemnika, društvo ali podjetje)
 
Plačnik: *
(Ime in priimek, društvo ali podjetje)
 

GSM/Telefon (naročnika) * 
GSM/Telefon in ime osebe prisotne ob obisku serviserja* 
Elektronski naslov * 
Naslov in hišna št.*
(v primeru večstanovanjske hiše katero nadstropje in številka stan.)
 
Številka pošte in kraj * 
Kateri del Ljubljane ali okolice * 
Vaša dosegljivost (datum in ura) *
(čimvečji razpon ur tisti dan)
 
V času vaše dosegljivosti nas ni potrebno čakati na domu ampak vas naprošamo, da ste dosegljivi na vaš mobilni telefon.  Ko vas bomo poklicali nam boste potrdili, če ste v času klica dosegljivi, da se opravi obisk. V kolikor to ne bo mogoče pa se bomo dogovorili za kasnejšo uro ali drugi dan.  
Zaželjene informacije:  
Vrsta in znamka peči (olje, plin, elektrika, drva...BUDERUS, FEROTERM, FERROLI, KIV...)  
Vrsta in znamka gorilnika (olje, plin, peleti...API, NEHS, LAMBORGHINI, BENTONE...) 
Starost gorilnika 
Željeni datum servisa 
Prostor za vaše naročilo, servis
ali popravilo (opis okvare ali problema)*
 
Slika1 (prosimo za razločno in osvetljeno sliko) 

Slika2 (prosimo za razločno in osvetljeno sliko) 
Slika3 (prosimo za razločno in osvetljeno sliko) 
  Polja označena z zvezdico (*) in kvadratek s kljukico so obvezna.
  Strinjam se s External link opens in new tab or windowpogoji poslovanja podjetja Plami d.o.o.