Sušilec zraka ORIEME model AIRSANO intenzivno odstranjuje vlago iz zraka. Vgrajen ima rezervoar za prestrezanje kondenza, kateri se med procesom razvlaževanja izloča iz zraka. Isti kondenz je tudi možno speljati preko cevke direktno v odtok. Naprava se avtomatsko ustavi, ko se rezervoar napolni - prižge se kontrolna lučka.
 
Delovanje:
Vlažen zrak ventilator vsesava v napravo, kjer prvo potuje preko uparjalnika.
Tu se ohladi in razvlaži - odda kondenz, ki se nabira v rezervoarju za kondenz. Zrak nato potuje do kondenzatorja, kjer se nazaj ogreje na približno enako temperaturo (+1 do 2 stopinji) kot jo je imel ob vstopu v napravo. Nato ventilator na opisani način osušeni zrak pošilja nazaj v prostor.

Opozorilo:

Sušilec zraka deluje normalno samo v temperaturnem območju med 2oC in 39oC ! Višja je temperatura zraka v prostoru, bolj učinkovito bo sušilec zraka deloval.


KONTROLNA PLOŠČA:

 1. ''FULL'' KONTROLNA LUCKA - pokazatelj polnega rezervoarja za kondenz.
 2. "'POWER'' KONTROLNA LUCKA – pokazatelj, da je naprava vkljucena.
 3. ''MODE'' KONTROLNE LUCKE – ob pritiskanju na tipko MODE, s katero
  izbiramo med tremi nacini delovanja naprave ( razvlaževanje (DEHUMIDIFY), perilo (LAUNDRY) in tiho delovanje (QUIET)), se ob izbranem nacinu delovanja prižge kontrolna lucka.
 4. KONTROLNA LUCKA ZA VLAŽNOST ''HUMIDITY''– kontrolna lucka pri 50%, 60% ali 70% prikazuje izbrano relativno vlažnost, katero ste si izbrali s pritiskanjem na tipko HUMIDITY-vlažnost.
 5. KONTROLNA LUCKA ZA NEPREKINJENO RAZVLAŽEVANJE ''CONT''– omenjena lucka se prižge, ko je naprava nastavljena na neprekinjeno razvlaževanje.
 6. ''ON/OFF'' TIPKA – s pritiskom na ON/OFF vkljucite ali izkljucite napravo.
 7. TIPKA ''MODE'' – s pritiskanjem na tipko MODE izbirate med naslednjimi nacini delovanja: razvlaževanje, perilo in tiho delovanje.
 8. TIPKA ''HUMIDITY'' – s to tipko izberete vlažnost v prostoru. Na voljo so štiri možnosti: 50%, 60%, 70% in neprekinjeno obratovanje. Ob vklopu naprave ta zacne delovati v nacinu CONT (neprekinjeno obratovanje). V tem nacinu se naprava avtomatsko izklopi, ko je rezervoar za kondenz poln ali ob pritisku na ON/OFF tipko. Ko je relativna vlažnost v prostoru nižja od izbrane relativne vlažnosti, se naprava avtomatsko izkljuci.

Sušilec zraka ORIEME AIRSANO je premični model (na kolescih), primeren vsepovsod, kjer imamo težave s prekomerno vsebino vlage v prostoru. Vgrajen ima pralen zračni filter.


RAZLOGI ZA UPORABO SUŠILCA ZRAKA:

 • Sušilec naredi prostor za bivanje dosti bolj prijeten.Preprečuje nastanek vlažnih madežev na stenah ter poškodbe pohištva zaradi vlage.Odstranjuje neprijetne vonjave v trgovinah z oblekami, usnjem, krznom in tapetami, oblačilnicah, pralnicah.Vzdržuje konstantno relativno vlažnost v računalniskih centrih, fotografskih ateljejih, optičnih delavnicah in laboratorijih.Preprečuje nastajanje rje na materialu in napravah v skladiščih in trgovinah z železnino.
  Preprečuje nastajanje plesni v arhivih, muzejih, knjižnicah, skladiščih s papirnimi in lesnimi izdelki.Odstranjuje nastali kondenzat v stanovanjskih prostorih, kuhinjah, kleteh in garažah.Preprečuje poškodbe opreme zaradi vlažnosti v igralnih in biljardnih sobah ter telovadnicah.
 • Odpravlja vlago v savnah, bazenih, lepotnih centrih in frizerskih salonih.
  Preprečuje kvarjenje skladiščenih živilskih izdelkov.


SUŠILEC
ZRAKA
Napetost
Priključna moč
Razvlaževanje   *
Za prostore
Hladilno sredstvo
Dimenzije
viš./šir./glob
Teža
Prostornina
rezervoarja
               
model
V
W
litri/dan
m3
vrsta
mm
kg
l
AIRSANO 20
220
420
20
120
R 134a
600 /450 /328
13
5,5

* izmerjeno pri temperaturi 30oC in relativni vlažnosti 80%


Kriva pot 25a, 1000 Ljubljana

Tel. / Fax: ( 01 ) 831 38 42     GSM: 031 636 398