Plami Naroči storitev
Kriva pot 25A, 1000 Ljubljana

Klimatska tehnika

V našem podjetju Plami d.o.o. izvajamo redne preglede klimatskih naprav, čiščenje filtrov in komponent ter zamenjava potrebnih delov za ohranjanje optimalnega delovanja klimatske naprave.

Opravljamo razna popravila klimatskih naprav, odmašujemo tudi cevi za kondenz, ki se lahko pojavijo na klimatskih napravah, predvsem zaradi slabega čiščenja klimatske naprave.

Dobavimo, montiramo in nameščamo nove klimatske naprave, vključno s postavitvijo notranje in zunanje enote ter povezavo cevovodov in električnih priključkov.

Polnjenje hladilnega sredstva. Dodajamo ali obnavljamo hladilno sredstvo v sistemu klimatske naprave, če je potrebno.

Nasveti in svetovanje. Nudimo svetovanje o pravilni uporabi in vzdrževanju klimatskih naprav ter nasvete za izboljšanje učinkovitosti.

Servis klimatskih naprav je ključen za ohranjanje udobnih notranjih temperatur stanovanjskih in poslovnih prostorov ter učinkovitega delovanja klimatskih sistemov, lahko pripomore k zmanjšanju porabe energije in stroškov vzdrževanja na dolgi rok.

 

Informacije in naročila na tel. 031 63 63 98

 

Kaj vse zajema servis klimatske naprave:

 

Pregled in ocena stanja klimatske naprave: Serviser najprej pregleda celotno klimatsko napravo, preveri delovanje in vizualno oceni stanje komponent.

Čiščenje filtrov klimatske naprave: Filtre za zrak, ki so lahko zamašeni s prahom in umazanijo je treba s klimatske naprave odstraniti in temeljito očistiti ali zamenjati.

Čiščenje uparjalnika in kondenzatorja klimatske naprave: Serviser očisti uparjalnik in kondenzator, da odstrani umazanijo, ki lahko zmanjšuje učinkovitost klimatske naprave.

Preverjanje hladilnega plina klimatske naprave: Preveri se nivo hladilnega plina in, če je potrebno, se ga dopolni, saj nezadostna količina lahko vpliva na delovanje klimatske naprave.

Preverjanje električnih povezav klimatske naprave: Preverijo se vse električne povezave in kontakti, da se zagotovi varno delovanje klimatske naprave brez tveganja kratkega stika ali okvar.

Preverjanje daljinskega upravljalnika klimatske naprave: Preveri se delovanje daljinskega upravljalnika klimatske naprave in nastavitve temperature ter ostalih funkcij, da se zagotovi pravilno delovanje klimatske naprave.

Čiščenje drenažnega sistema klimatske naprave: Preveri in očisti se drenažni sistem klimatske naprave, da se prepreči zamašitev, ki lahko povzroči iztekanje vode.

Mazanje motorja in premikajočih se delov klimatske naprave: Če je potrebno, se podmaže motor in premikajoči se deli, da se zmanjša obraba in poveča učinkovitost.

Testiranje delovanja klimatske naprave: Po izvedbi vseh servisnih del serviser ponovno vklopi klimatsko napravo in preveri njeno delovanje, da se prepriča, da vse komponente delujejo pravilno.

Priporočilo stranki: Na koncu serviser stranki poda nasvet o opravljenih delih, opaženih težavah in morebitnih priporočilih za nadaljnje vzdrževanje.

Ta postopek pomaga ohranjati klimatsko napravo v optimalnem stanju in zagotavlja njeno učinkovito in varno delovanje.

 

Priporočljiva doba za čiščenje klimatske naprave je odvisna od več dejavnikov, vključno s pogostostjo uporabe in okoljskimi pogoji. Splošna priporočila so:

 

Gospodinjske klimatske naprave:

 

Filtre za zrak: Vsaj vsakih 1-2 meseca. V obdobjih intenzivne uporabe, kot so poletni meseci, je priporočljivo čiščenje klimatske naprave vsak mesec.

Notranja enota klimatske naprave (uparjalnik): Enkrat letno.

Zunanja enota klimatske naprave (kondenzator): Enkrat letno, zlasti pred začetkom sezone (spomladi).

 

Komericalne klimatske naprave:

 

Filtre za zrak klimatske naprave: Pogosteje, odvisno od pogojev, lahko vsak mesec ali celo vsakih 2 tedna.

Notranja in zunanja enota klimatske naprave: Najmanj dvakrat letno, običajno spomladi in jeseni.

 

Posebni pogoji:

 

Prašno ali onesnaženo okolje okoli klimatske naprave: Pogostejše čiščenje, morda tudi vsak mesec za notranjo in zunanjo enoto.

Redno vzdrževanje in čiščenje klimatske naprave ne le podaljšuje njeno življenjsko dobo, temveč tudi zagotavlja boljše delovanje in boljšo kakovost zraka v prostoru.

Klimatska tehnika
Čistilec in ionizator zraka

IONIZACIJA ZRAKA očisti zrak vseh delcev umazanije, vključno s cigaretnim in dimom cigar, prahu, peloda, v zraku lebdečih mikrodelcev, bakterij, pršic, dlak in vonjav. Ustvarja čisto, zdravo in prijetno okolje.

Več
Čistilec in ionizator zraka
Prednosti ionizacije
lonizacija je fizikalni proces, ki se vedno dogaja v zraku. Molekule se med seboj prerivajo, pri čemer lahko elektroni preskočijo, s tem pa se električni naboj molekule spremeni. Pri našem ionizatorju ...
Več
Prednosti ionizacije
Sušilci zraka

Sušilec zraka ORIEME model AIRSANO intenzivno odstranjuje vlago iz zraka. Vgrajen ima rezervoar za prestrezanje kondenza, kateri se med procesom razvlaževanja izloča iz zraka. Isti kondenz je tudi možno speljati preko cevke direktno v odtok. Naprava se avtomatsko ustavi, ko se rezervoar napolni - prižge se kontrolna lučka.

Več
Sušilci zraka
Pralniki zraka

Vlaženje poteka na osnovi izhlapevanja, ki se samodejno prilagaja vlažnosti zraka v prostoru. Sistem vlaženja s pranjem zraka zagotavlja optimalno vlago brez dodatnih naprav za kontroliranje zračne vlaga (higrstat). Pralnik zraka je opremljen s posebnim antibakterijskim sistemom, ki zagotavlja varno delovanje naprave.

Več
Pralniki zraka
Profesionalni čistilci zraka

Zrak okoli nas vsebuje veliko škodljivih in nezaželjenih snovi, kot so npr. prah, virusi, bakterije, pare, olja, cvetni prah in v gostinskih lokalih predvsem cigaretni dim. Večina teh snovi zaradi svoje mikroskopske majhnosti ni vidna s prostim očesom - njihova velikost se meri v mikronih (1 mikron=milijoninka metra).

Več
Profesionalni čistilci zraka
Ultrazvočni vlažilci zraka

Ultrazvočni vlažilniki porabijo malo enrgije. Pri ultrazvočni tehnologiji je potrebno poskrbeti za primerno kvaliteto vode. V vlažilnik  je za ta namen vgrajena kartuša, ki zagotavlja higienično delovanje in odstranjevanje mineralov iz vode. V ultrazvočnih vlažilnikih je že serijsko vgrajen higromstat in elktronska kontrola izhodne moči vlažilnika.

Več
Ultrazvočni vlažilci zraka
Prednosti vlažilcev zraka
Vse kar ste želeli vedeti o vlaženju zraka Na naše dobro počutje med drugim vpliva tudi zračna vlaga. Idealna relativna zračna vlaga je med 40 in 60 %. Relativna vlažnost se zniža se posebej v ...
Več
Prednosti vlažilcev zraka