Plami Naroči storitev
Kriva pot 25A, 1000 Ljubljana

Pregledi s termovizijsko kamero - 031 63 63 98

termokamera

Termovizijska kamera oziroma termo kamera prikaže kar človeškim očem ni vidno. Termovizijske kamere zaznajo infrardeče sevanje, ki ga oddajajo vsi objekti okrog nas. Sliko, ki jo posnamemo s termovizijsko kamero, je sestavljena iz temperaturno barvne palete, slikanega objekta. Ker so pregrevanje ali velike razlike v temperaturi pogosto znak, da je z neko opremo ali zgradbo nekaj narobe, je infrardeča slika termovizijske kamere  postala nepogrešljiv pripomoček pri predaktivnem vzdrževanju, iskanju napak oziroma pregledih na mnogih področjih.

Prednosti pregleda s Termovizijsko Kamero oziroma Termo Kamero

Glavna prednost termovizijskih kamer je hitro in enostavno odkrivanje skritih napak, zaradi česar se lahko izognete dolgotrajnim postopkom pregledovanja in iskanja napak oziroma še več, napake lahko s termo kamero odkrijemo še preden privedejo do okvar opreme ali drugih vrst izgub. Pregled s termovizijsko kamero vam znižujemo stroške vzdrževanja, povečujemo življensko dobo opreme ter produktivnost vašega dela.

Glavna področja pregleda s Termovizijsko Kamero oziroma Termo Kamero

  • Pregledi s Termovizijsko kamero se lahko uporabljajo na zelo različnih področjih, zato tukaj naštejmo samo najpogostejše primere pregledov:
  • Odkrivanje napak v električnih instalacijah s Termovizijsko Kamero
  • Preverjanje delovanja, pregrevanja elektromotorjev, strojev in drugih naprav s Termovizijsko Kamero
  • Preventivno pregledovanje primarnih in sekundarnih energetskih naprav s Termovizijsko Kamero
  • Preverjanje učinkovitosti delovanja naprav za ogrevanje in hlajenje s Termovizijsko Kamero
  • Odkrivanje napak v konstrukcijah zgradb, toplotnih mostov in pomanjklivosti v izolaciji stavb s Termovizijsko Kamero
  • Odkrivanje izvorov vlage, iztekanja vode, učinkovitost talnega ogrevanja s Termovizijsko Kamero
  • Preverjanje celovite energetske učinkovitosti zgradb s Termovizijsko Kamero
  • Različne aplikacije v medicini, veterini, razvoju in številnih drugih panogah, ki jih odkrivamo s Termovizijsko Kamero

HVAC sistem in vodovod

S termovizijsko kamero FLIR je enostavno pregledovanje (skeniranje) celotnega objekta za pregled HVAC sistema, fasade objekta in vodovodne napeljave. Termovizijski pregled s FLIR termovizijsko kamero je potreben zaradi ugotavljanja energetske učinkovitosti stavbe. Počutje v objektu je lahko ogroženo zaradi slabe izolacije, slabega tesnjenja oken in vrat, neustreznih in netesnjenih cevovodov katere vplivajo na vodovod, prezračevanje, ogrevanje in klimatizacijske (HVAC) sisteme. Z termovizijskimi kamerami FLIR za gradbeništvo je enostaven pregled vseh inštalacij v objektu.

Vlaga v objektu in saniranje

Ko boste obnavljali nepremičnino, sanirali vlago, plesen, potrebujete celovite in točne informacije o žarišču poškodb katere vam pokaže FLIR termovizijska kamera. Od začetka obnove vam FLIR termovizijska kamera pomaga poenostaviti sanacijo. Napredne funkcije termovizijske kamere s katerimi hitro skeniramo velika območja in tako odkrijemo prekinjeno izolacijo kjer vdira vlaga, hladni ali topli zrak.

Termovizija pri električni napeljavi

S termovizijska kamero FLIR  lahko pregledamo celotno napeljavo v objektu in električnih omaricah. V proizvodnih obratih, pisarniških prostorih, bolnišnicah ali hotelih s termovizijsko kamero FLIR hitro in natančno s pomočjo toplotnega posnetka določimo slabo točko v električni napeljavi. Hitro skeniranje električne omarice in vseh žic električne napeljave s termovizijsko kamero pripomorejo pri prepoznavanju problema še priden se pojavijo resnične težave. Termovizijska kamera FLIR omogoča brezkontaktno merjenje temperature okoli predmeta katerega si ogledujete tako, da ne ogrozite svojega zdravja.  S termovizijsko kamero FLIR in termično sliko vidimo napake katere s prostim očesom niso vidne.

Kaj vse še lahko učinkovito pregledujemo s termovizijsko kamero oz. na katerih področjih?

Na področju ogrevanja: S termovizijsko kamero lahko preverjamo enakomerno porazdelitev toplote pri ogrevanju tal, zaznavamo nepravilnosti v delovanju ogrevalnih sistemov in identificiramo morebitne izgube toplote v stavbah.

Na področju vodovodnih inštalacij: S termovizijsko kamero je mogoče zaznati puščanja in uhajanja vodovodnih cevi, identificirati blokade ali ovire v cevovodih ter preveriti stanje in učinkovitost cevovodnega sistema.

Na področju elektro: S termovizijsko kamero lahko pregledamo električne inštalacije, odkrivamo pregrevanja v stikalih, vtičnicah, varovalkah ter identificiramo morebitne nevarne toplotne vzorce v električnih komponentah.

Na področju gradbeništva: S termovizijsko kamero preverjamo izolacijo stavb, odkrivamo toplotne mostove, identificiramo puščanja in vlago ter preverimo učinkovitost energetske učinkovitosti objektov.

Na področju energetike: S termovizijsko kamero lahko pregledamo delovanje sončnih celic, transformatorjev, daljnovodov ter preverimo temperaturne razmere v elektroenergetskih napravah.

Na ostalih področjih: S termovizijsko kamero je mogoče odkriti sumljiva gibanja in vzorce v varnostnih sistemih, preveriti zdravje rastlin in vpliv škodljivcev v kmetijstvu, nadzirati selitve živalskih populacij ter spremljati vremenske pojave, arheološke najdbe in geološke dejavnosti.

Uporaba termovizijske kamere omogoča natančen in zanesljiv vpogled v temperaturne razmere ter odkrivanje potencialnih težav na različnih področjih, kar prispeva k boljši varnosti, učinkovitosti in optimalnemu delovanju različnih sistemov in naprav.

V okviru Domske Asistence vam lahko nudimo Pregled s Termovizijsko Kamero po celotni Sloveniji oz. po napotitvi zavarovalnice za vsak posamezni primer za kraje:

Ljubljana, Maribor, Koper, Izola, Portorož, Lucija, Strunjan, Ankaran, Ilirska Bistrica, Nova Gorica, Ajdovščina, Vipava, Sežana, Kozina, Postojna, Koper, Novo mesto, Trebnje, Žužemberk, Ivančna Gorica, Višnja Gora, Metlika, Črnomelj, Kočevje, Ribnica, Cerknica, Velike Lašče, Vrhnika, Škofja Loka, Kranj, Kranjska Gora, Radovljica, Jesenice, Celje, Laško, Zreče, Mozirje, Slovenska Bistrica, Rogaška Slatina, Podčetrtek, Murska Sobota, Velenje, Šoštanj, Topolščica, Ptuj, Koper, Šentjur, Izola, Portorož, Strunjan, Ankaran, Lucija…                                   

Kriva pot 25a, 1000 Ljubljana

Tel. / Fax: ( 01 ) 831 38 42

GSM: 031 636 398

termokamera 2