Plami Naroči storitev
Kriva pot 25A, 1000 Ljubljana

EUROLINE E oljno-plinski kotli

Osnovo EUROLINE kotlov tvori dobro uveljavljeno Intercal litoželezno telo kotla (trovlečni princip) členkaste izvedbe. Izjemna debelina členov zagotavlja dolgo življenjsko dobo.

toplotna-tehnika/EUROLINE-E-oljno-plinski-kotli-3

KOTLI INTERCAL NIZKOTEMPERATURNI LITOŽELEZNI OLJNO-PLINSKI KOTLI

oljni kotelEUROLINE E -  Litoželezni oljno-plinski kotli od 16 do 69 kW za oljne ali plinske ventilatorske gorilnike

 • Korozijsko obstojen trovlečni kotel sestavljen iz 3 do 7 litoželeznih členov vrhunske izvedbe
 • Optimalna prilagoditev različnim zahtevam tako glede komforta kot opreme v celotnem območju moči do 69 kW
 • Okolju prijazno in varčno obratovanje dosežemo z uporabo Intercal ventilatorskih gorilnikov. Sem spadajo standardni rumenoplamenski gorilniki
 • serije SLV (B), modroplamenski serije BNR in plinski serije SGN(F)
 • Kotli EUROLINE zagotavljajo prijazno vzdrževanje in enostavno posluževanje
 • Tudi z drugimi tipi gorilnikov dosegamo najboljše parametre zgorevanja zaradi serijsko vgrajene zgorevalne komore iz nerjavečega jekla.

Prednosti >>

diagramEUROLINE E - variabilni center toplote za olje ali plin

Osnovo EUROLINE kotlov tvori dobro uveljavljeno Intercal litoželezno telo kotla (trovlečni princip) členkaste izvedbe. Izjemna debelina členov zagotavlja dolgo življenjsko dobo.


Okolju prijazno in varčno obratovanje z optimalnim zgorevanjem dosežemo z izbranimi oljnimi in plinskimi gorilniki Intercal. Dobro premišljena geometrija zgorevalnega prostora omogoča zanesljivo obratovanje tudi s starejšimi tipi Intercal gorilnikov oziroma gorilniki drugih proizvajalcev.

EUROLINE kotle dobavljamo v dveh enotah, in sicer litoželezni blok ter hitro sestavljivo ohišje pakirano v kartonski embalaži, kar omogoča enostaven in preprost transport na namembno mesto montaže. Konstantno temperaturno regulacijo, ki je prilagojena želenim hidravličnim komponentam in opremljena z osnovnimi in varnostnimi funkcijami, lahko enostavno nadgradimo z vremensko vodeno nizkotemperaturno digitalno regulacijo
iz družine THETA.

Z modularnim sistemom so možnosti reguliranja tudi kompleksnih hidravličnih sklopov skoraj neomejene.

Dodatna oprema se lahko prilagodi prosti izbiri in željam uporabnika. Iz bogatega programa dodatne opreme dobavljamo hitromontažne priključne sklope za enega ali več ogrevalnih krogov, bojlerje, kakor tudi varnostne in hidravlične komponente.

Naročilo >>

EUROLINE E "Vsemogočnež"

 • nizkotemperaturni litoželezni plinski kotel
 • okolju prijazen plinski gorilnik LowNox izvedbe
 • cenovno ugoden in enostaven kotel za eno ali več družinske hiše
 • varčno obratovanje zaradi visokega izkoristka
 • atmosferski gorilnik brez ventilatorja zagotavlja zelo tiho delovanje
 • visoko kakovostna obdelava in učinkovita toplotna izolacija 

DEL

 

Osnovo za „BNU“ kompaktno enoto tvori dobro poznani Intercalov trovlečni litoželezni členkasti blok z odpirajočimi sprednjimi vrati in vloženo zgorevalno komoro iz nerjavečega jekla. Zgorevalni prostor lahko zaradi inteligentno oblikovanih dimovodnih kanalov zelo  enostavno čistimo.

 

 

 

regulacijaOsnovno konstantno temperaturno regulacijo lahko enostavno nadgradimo z vstavitvijo nizkotemperaturna regulacije THETA na za to predvideno mesto. Tako dobimo vremensko vodeno enoto, ki omogoča tudi regulacijo solarnega sistema, kotla s trdimi gorivi ali zalogovnika (opcijsko) Osnovne funkcije regulacije zagotavljajo zanesljivost obratovanja. Regulacije THETA odlikuje enostaven način  upravljanja, saj nas po posameznih korakih vodijo jasni in razumljivi dialogi na lepo čitljivem in osvetljenem LCD ekranu.

 

kotel

 

Poleg spodaj ležečih bojlerjev sanitarne vode TS 150 in TS 200, dobavljamo tudi stoječe bojlerje od 150 do 300 l. Vsi bojlerji so dvojno emajlirani, kakovostno izolirani in oblečeni v pločevinasto ohišje.

 

Tehnični podatki

tehnični podatki

Nizkotemperaturni litoželezni oljno-plinski kotli INTERCAL

Specialni visokokvalitetni nizkotemperaturni kotli nemškega proizvajalca Intercal GmbH tip Euroline so namenjeni za vgradnjo oljnega ali plinskega ventilatorskega gorilnika in preizkušeni po DIN 4702 / EN 303, SLRV ter dopuščajo drsno regulacijo temperature vode v kotlu do min. 40 °C. Kotel je trovlečne izvedbe. Telo kotla je sestavljeno iz litoželeznih členov in ima vloženo zgorevalno komoro iz temperaturno obstojnega nerjavečega jekla. Na prednjem členu so velika čistilna vrata z opazovalno odprtino in izolacijo, ki jih je možno preurediti za levo ali desno odpiranje. Glede na moč kotla ima peč enega do pet sredinskih členov ter zadnji člen. Vsi členi so iz kvalitetne litine z označbo GG20 po DIN 1691. Kotel je izoliran in oblečen v pločevinasti plašč, prašno barvan, barva rdeča - RAL 2002.

DIN-Nr.: 3R124/94
BUWAL-Nr.: 295007
 

 • Osnovna dobava:
 • litoželezni kotlovski blok
 • obloga z izolacijo
 • osnovna kotlovna regulacija, ki vsebuje: varnostni termostat, delovni termostat, termometer, stikalo za črpalko, glavno stikalo vklop / izklop, možnost vgradnje regulacije za temperaturo prostorov in bojlerja

Na peči Intercal Euroline priporočamo vgradnjo gorilnikov Intercal tipa SLV, BN ali BNR.

tabela

 

Protihrupni pokrov gorilnika

Elektronski regulator za pripravo tople sanitarne vode RG 1 B

 • vgradnja v kotel Euroline
 • prednostno ogrevanje sanitarne vode
 • komplet s tipali in pripravljenim ožičenejem
 • elektronski bojlerski termostat
 • avtomatski dvig temperature kotla
 • nastavljiv naknadni tek črpalke

Digitalna vremensko vodena regulacija THETA 23 B za dva ogrevalna kroga ( 1 x direktni, 1 x mesalni ), z dnevnim in tedenskim programom, vsa tipala so vključena v ceno

V prodajnem programu imamo tudi kotle Intercal UNIT izvedbe tip BNU, moči 16-34 kW

peči

 

Kriva pot 25a, 1000 Ljubljana, Tel. / Fax: ( 01 ) 831 38 42     GSM: 031 636 398

Servis

Nudimo vam kvaliteten servis vseh vrst gorilnikov, peči in regulacij. Opravljamo tudi meritve izkoristka kotla. Za naročilo in informacije pokličite na 031 636 398 ali nam pišite na info@plami.si

Preberite več >>